Защо да изберете морско свинче за домашен любимец

Има редица причини, поради които да изберете морско свинче за домашен любимец. Много хора смятат, че то е подходящо за отглеждане в домашни условия, особено от деца. Морските свинчета са добри домашни любимци, независимо от възрастта на техните стопани, особено ако живеят в по-малък апартамент и не разполагат с много пространство у дома или пък време и усилия, за да се посветят на домашен любимец като куче, например. Не забравяйте, че дори и да е купено за домашен любимец на дете, е необходимо да получава адекватни грижи.

Първо предимство на морското свинче като домашен любимец е, че то е сравнително евтино и е достъпно, тъй като се предлага в повечето магазини за животни. Те трябва да се отглеждат в клетка, от която често да се извеждат, за да се движат и играят, защото са изключително социални животинки. Това е друга, немаловажна причина, която ги прави добър домашен любимец. Грижата за тях не изисква много време, а те са толкова миролюбиви, че са способни дълго време да се наслаждават на престоя в скута на техните стопани.

За разлика от другите малки животни, като хамстерите например, морските свинчета не са нощни. Това означава, че вашият домашен любимец ще бъде буден през деня и ще спи през нощта. Така ще имате възможността да се забавлявате искрено на неговото присъствие в дома ви и от друга страна няма да сте обезпокоени през нощта. Тъй като е с по-голям размер от хамстера, морското свинче е по-подходящо за отглеждане в домашни условия, особено от малки деца, които без да искат могат да го наранят. Обикновено са чисти животни, но това не означава, че не трябва да почиствате клетката им редовно, а също така е необходимо ежедневно да им осигурявате прясна вода и храна.

Отглеждането на морско свинче като домашен любимец е чудесна възможност за хора, чийто дом е с по-малки размери или за такива, които живеят под наем и не се допускат кучета и котки за отглеждане. Повечето наемодатели няма да имат нищо против малките симпатични животинки, тъй като се отглеждат в клетки. Хората, които са много ангажирани в своето ежедневие и въпреки това искат да имат домашен любимец могат да открият, че морското свинче е най-добрият вариант за тях. А ако отсъстват дълго време от дома, дори могат да отглеждат две, за да си правят компания, докато те не са си вкъщи.